Estée Lauder – Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules

el-anr-intensive-recovery-ampoule-01

Jag nämnde i min årskrönika att jag har blivit en total Lauderhagga med smak för lyx, och det står jag för. Även fast jag verkligen går igång på att snoka rätt på budgetfynd (se t ex Hydrating Water Essence) så går det inte att förneka att det är något visst med hudvård i det lyxigare segmentet. Jag har länge varit ett fan av Advanced Night Repair och nu när jag har testat ampullerna i dagens recension är jag ett ännu större fan. *swoon*

Mikroampuller. Megastyrka. Detta kraftfulla, återupprättande koncentrat lugnar och reparerar snabbt en stressad hud och hjälper till att stärka hudens försvar mot framtida stress. Den aktiva behandlingsoljan innehåller ChronoluxAI teknologin som hjälper till att synligt reducera irritation och stärka hudens naturliga återuppbyggnad.

el-anr-intensive-recovery-ampoule-02

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride, Squalene, Aleurites Molucanna (Fukui) Nut Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Bisabolol, Gardenia Mangostana Peel Extract, Salicornia Herbacea Extract, Magnolia Officials Bark Extract, Salvia Hispanica Seed Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Rosmarinus Officials (Rosemary) Leaf Extract, Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Camellia Sativa Seed Oil, Vacinnium Myrtillus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Cholesterol, Linoleic Acid, Tetrahexyldecyl Ascorbate, BHT (COSDNA)

Det här är en mix av olika oljor och squalene – den omtalade probiotikan Bifida Lysate Ferment, huvudingrediensen i Advanced Night Repair, lyser tyvärr med sin frånvaro – samt vitamin E och extrakt av kaffe och olika växter. Värt att nämna är också bisabolol, utvunnet från kamomill och som jobbar anti-inflammatoriskt.

el-anr-intensive-recovery-ampoule-03

Konsistensen är alltså en tunn olja, som kläms ur den lilla ampullen, och fast mängden verkar ringa räcker den gott och väl till ansikte och hals. (Mitt förslag vid applicering är att klippa av den övre delen istället för att vrida, är man det minsta oförsiktig rinner oljan lätt ur.) Att klappa in oljan eller massera in den i huden är en smaksak, båda tillvägagångssätten fungerar och slutresultatet är ändå det samma: mjuk, smidig hud med lyster och välmående. Ovanpå serumet i samma serie? Ja tack. De förstärker varandra och upplevelsen boostas, men det är inte nödvändigt. Velar du mellan de två så välj serumet.

Doften är väl inte den mest upphetsande, lite jästig men inget som stör och i vilket fall som helst är den flyktig.

el-anr-intensive-recovery-ampoule-04

Jag använder inte en ampull varje natt, det är de för dyrbara för. Istället sparar jag dem till de gånger då min hud känns lite trött eller glåmig, efter bruk av t ex syror eller aktiva masker, eller bara när jag behöver mer oomph i min kvällsrutin. Och som jag älskar det! Tack vare mitt snålande – eller ska jag kalla det ekonomiska bruk – räcker en burk med 60 kapslar ganska långt. Priset svider dock, hur man än vrider och vänder på det, och jag säger absolut inte att Intensive Recovery Ampoules är ett måste (herregud, verkligen inte) men det är väl det rabatter och bonuscheckar är till för?

Pris: 60 kapslar/1375 kr
Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s