Pixi – Retinol Tonic

pixi-retinol-tonic-01

Dags för en ny recension hörni! Den här gången har jag testat Pixis hyfsat nya toner Retinol Tonic med gott resultat, en toner som ”jobbar föryngrande på huden genom att på djupet återuppbygga, mjukgöra, återfukta samt reducera fina linjer”. Inga små ord direkt, så hur funkar den i praktiken?

pixi-retinol-tonic-02

INCI: Aqua/Water/Eau, Rosemarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Water, Glycerin, Propanediol, Methyl Gluceth-20, PEG-8, Panthenol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Hyaluronate, Lecithin, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Flower Extract, Hibiscus Rosa-Sinensis Flower Extract, Sodium Acrylates Copolymer, Palmitoyl Tripeptide-27, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Retinol, Phenoxyethanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower/Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Sodium Citrate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Disodium EDTA, Citric Acid, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin (COSDNA)

  • Magnesium Ascorbic Phosphate (MAP)

Vattenlöslig, icke-irriterande och stabilt derivat av c-vitamin. Har samma kollagenboostande effekt som L-AA men fungerar i lägre styrka. MAP är ett bra val för känslig hy eftersom det inte exfolierar lika effektivt.

  • Retinol

Namnet på hela vitamin a-molekylen och kan även heta retinyl palmitate, retinaldehyde, tretinoin eller isotretinoin (de två sistnämnda är läkemedelsklassade och får endast skrivas ut av läkare). Det är en antiinflamatorisk och cellkommunicerande (cellen blir alltså tillsagd att skärpa sig och bete sig som en normal cell istället för en skadad eller gammal cell – fan vad kroppen är fantastisk ibland) ingrediens som är perfekt för åldrande eller solskadad hy samt acne.

  • Glycerin, propanediol, panthenol

Pålitliga återfuktare. Glycerin finns i nästan all hudvård (okej, mild överdrift) medan propanediol förstärker andra ingrediensers absorptionsförmåga samtidigt som den har fuktgivande egenskaper, och så panthenol som också går under namnet provitamin B5, ett ämne som binder fukt i huden och lindrar irritation.

  • Hyaluronsyra

Fantastisk liten sockermolekyl med förmåga att binda upp till tusen gånger sin egen vikt i vatten. Finns naturligt i kroppen.

pixi-retinol-tonic-03

Retinol Tonic är samma konsistens som vatten och är milt doftsatt med något oförargligt som försvinner snudd på omedelbart. Jag häller ut en lagom mängd på en bomullsrondell och applicerar direkt efter rengöring och/eller exfoliering, och låter torka innan serum. Jag upplever inget negativt med att följa upp exfoliering med Retinol Tonic, tvärtom tycker jag att det dels förstärker effekten av syrorna och dels ökar hudens upptagning av den fukt som tonern är späckad med – för även om den innehåller både vitamin C och retinol är det här primärt en återfuktande toner och inte en behandlande sådan. Inget fel i det! Huden känns härligt plumpad och fuktmättad, och med regelbunden användning känns min hy slätare och jämnare. Plus för att Retinol Tonic säljs i två storlekar varav en mindre på 100 ml så att man kan testa ordentligt innan ett eventuellt köp, och som dessutom är perfekt i resenecessären.

Mitt enda minus här är faktiskt att produkten är en smula odryg, jag har haft min lilla flaska i knappt en månad och det är nästan bara bottenskvalp kvar.

pixi-retinol-tonic-04

Pris: 100 ml/179 kr, 250 ml/299 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s