First Aid Beauty – Ultra Repair Cream

fab-ultra-repair-cream-01

Som jag har nämnt tidigare är jag svag för lyx, jag gillar när det känns påkostat – både vad gäller förpackning och innehåll – men hittar jag goda budgetalternativ blir jag lika glad för det. First Aid Beautys Ultra Repair Cream känns tyvärr billig till såväl utseende som känsla, och det blir inte bättre vid själva appliceringen heller. Jag återkommer till detta!

fab-ultra-repair-cream-02

INCI: Water/Aqua/Eau, Stearic Acid, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Se, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethicone, Squalane, Allantoin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Caprylyl Glycol, Ceramide 3, Chrysanthemum Parthenium Extract, Colloidal Oatmeal, Disodium EDTA, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Phenoxyethanol (COSDNA)

Ultra Repair Cream är späckad med lugnande och fuktgivande ingredienser, precis vad narig vinterhud torde vilja ha: glycerin, sheasmör, squalane, ceramider, havremjöl, lakritsextrakt och hyaluronsyra arbetar tillsammans för att mjukgöra huden och ta bort den stramande och kliande känslan som torr hy så ofta drabbas av.

fab-ultra-repair-cream-03

Konsistensen är tjock och tar en bra stund på sig att absorberas, trots märkets löften om det motsatta, och den kvarvarande hinnan gör krämen olämplig som bas under makeup. Den är snäppet bättre som nattkräm men eftersom jag har andra, bättre formulerade alternativ blir det aldrig av att jag sträcker mig efter Ultra Repair Cream. Den tillsatta eukalyptusoljan ger en kylande känsla vid applicering vilket jag inte alls uppskattar så här på vintern.

Värst är nog ändå den flottiga hinnan och känslan av att hela tiden ha något på huden. Jag hade rätt höga förväntningar på Ultra Repair Cream – ”vispad konsistens”, omedelbar återfuktning och lindrande av torrhet – men löftena infrias aldrig och jag blir istället besviken. Det här passar helt enkelt inte mig, och att betyget ändå blir en tvåa beror enbart på det låga priset och att krämen även kan användas på övriga kroppen.

fab-ultra-repair-cream-04

Pris: 56,7 g/121 kr, Feelunique
Betyg: 2/5

3 kommentarer

  1. Vilken gosig nattkräm är din favorit? Är ute efter en tjockare av är som en kram för huden. Kör just nu LRP Toleriane Ultra Nuit mixad med någon droppe olja, men skulle vilja ha en som är snäppet ”tyngre” för min just nu vintertorra kombinationshy.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s