FOREO UFO Mini

foreo-ufo-mini-01

Förra årets julklapp till mig själv blev den här lilla manicken, en FOREO UFO Mini. Jag gillar masker, jag gillar prylar och jag gillar att unna mig – och ett bättre köp än mitt lilla tefat hade jag nog inte kunnat göra. Det är ju så roligt! Ja, den är dyr och nej, jag uppmuntrar ingen till köp (det här är en typisk grej man använder rabatt- och bonuscheckar till) men jag och min hy är så nöjda. Jag har slutat med traditionella arkmasker, det är ingen mening med dem längre när UFO Mini gör jobbet på 90 sekunder istället för 20-30 minuter.

UFO Mini laddas via den medföljande USB-kabeln.

foreo-ufo-mini-02

Men vad är egentligen UFO Mini och hur fungerar den? Jo, enkelt beskrivet är det en arkmaskbehandling på steroider. UFO Mini använder sig av vibrationer, eller T-sonic pulsations som FOREO själva kallar det, i kombination med olika LED-ljus beroende på masken. Rött ljus ska stimulera kollagenproduktion och verka mot åldrande, blått ljus boostar blodcirkulationen och motverkar bakteriebildande vid t ex acne medan grönt ljus fungerar uppljusande och utjämnande. Lägg också till värme (termoterapi) för att slussa ned ingredienserna i hudlagren samt kyla (kryoterapi) för att tajta till och lyfta huden. Allt styrs via appen FOREO, som finns både till iPhone och Android, och där man guidas genom hela processen.

foreo-ufo-mini-03

En behandling går till så här: lyft på den yttre ringen, placera valfri mask på ytan, sätt på plats med ringen och slå på manicken. Följ sedan instruktionerna i appen. När man för UFO Mini över ansiktet både vibrerar och blinkar den med olika ljus, samtidigt som den värmer lätt. Efter 90 sekunder är det klart, vill man så kan man upprepa behandlingen eller så tar man bort masken och sköljer av UFO Mini och ringen. Jag stoppar faktiskt tillbaka den lilla masken i förpackningen och tejpar ihop, det är så mycket essence att jag inte har hjärta att kasta bort överflödet och så får jag ju dessutom ytterligare en behandling på köpet. Jag återanvänder endast en gång och jag sparar aldrig längre än 48 timmar.

foreo-ufo-mini-04

Det finns sammanlagt sju masker i sortimentet, Matte Maniac och Shimmer Freak (för ögonen) passar endast UFO och inte Mini. Det står för övrigt på förpackningarna vilken apparat maskerna är kompatibla med.

Call It a Night (x7, 99 kr) – Nattbehandling med mjukgörande olivolja och revitaliserande ginseng.

INCI: Aqua (Water), Methylpropanediol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Hydroxyacetophenone, Betaine, Carbomer, Arginine, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium/Acryloyldlmethyl Taurate Copolymer, Butylene Glycol, Olea Europaea (Olive) Fruit OiI, Hydroxythylcellulose, Dipropylene Glycol, Parfum (Fragrance), Sorbitan Isostearate, Polysorbate 60, Crataegus Oxyacantha Fruit Extract, Gelidium Cartilagineum Extract, Panax Ginseng Root Extract

Make My Day (x7, 99 kr) – Återfuktande och plumpande mask för alla hudtyper.

INCI: Aqua(Water), Methylpropanediol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Hydroxyacetophenone, Betaine, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Sprout Extract, Gelidium Cartilagineum Extract, Hydroxyethyl Acrylate/SodiumAcryloyldimethleaurate Copolymer, Carbomer, Arginine, H droxyethylcellulose, Sodium Hyaluronate, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Parfum (Fragrance)

H2Overdose (x6, 199 kr) – Rikligt fuktgivande för torrare hy, innehåller jojobaolja och ceramider.

INCI: Water, Glycerin, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Decyl Cocoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Diglycerin, Hydroxyacetophenone, Panthenol, Allantoin, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Tromethamine, Caprylic/Capric Glycerides, Xylitylglucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Anhydroxylitol, Caprylyl Glycol, Dipotassium Glycyrrhizate, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Tremella Fuciformis Sporocarp Extract, Xanthan Gum, Xylitol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fragrance(Parfum), Sodium Hyaluronate, Glucose, Portulaca Oleracea Extract, Hydrogenated Lecithin, Ceramide NP

Youth Junkie (x6, 199 kr) – Kollagenmask som ska reducera fina linjer, mjukgör och återfettar med bl a sheasmör.

INCI: Water, Glycerin, Cetyl Ethylhexanoate, Butylene Glycol, Decyl Cocoate, Glycereth-26, Peg-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Panthenol, Hydroxyacetophenone, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Allantoin, Tromethamine, Sorbitan Stearate, Caprylic/Capric Glycerides, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Dipotassium Glycyrrhizate, Tocopheryl Acetate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Adenosine, Ethylhexylglycerin, Tremella Fuciformis Sporocarp Extract, Fragrance, Carnosine, Glycerin, Water, Palmitoyl Tripeptide-5, Hydrolyzed Collagen

Glow Addict (x6, 199 kr) – Ger superfin lyster och är perfekt att använda efter exfoliering. Innehåller niacinamide, c-vitamin och lakritsextrakt för en jämnare hudton.

INCI: Water, Glycerin, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Diglycerin, Decyl Cocoate, Hydroxyacetophenone, Panthenol, Allantoin, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Tromethamine, Caprylic/Capric Glycerides, Niacinamide, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Dipotassium Glycyrrhizate, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Tremella Fuciformis Sporocarp Extract, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fragrance (Parfum), Portulaca Oleracea Extract, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Glucose, 1,2-Hexanediol, Pearl Extract

foreo-ufo-mini-04

Jag är som sagt hur nöjd som helst. Jag älskar utförandet, själva behandlingen och inte minst resultatet – och att det dessutom sparar så mycket tid åt mig är en ren bonus. Fullträff!

Pris: 2 795 för UFO och 1 795 för UFO Mini
Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s