Alpha H – Liquid Gold

alpha-h-liquid-gold-01

Efter att ha tömt ännu en flaska Lotion P50 kände jag mig lite vilsen. Köpa en ny eller testa nytt? När läget att köpa en reseförpackning Liquid Gold uppenbarade sig bestämde jag mig på fläcken för att testa något nytt istället, det är ju så roligt! Nu står flaskan i mitt badrumsskåp och jag kunde inte vara gladare – för det här är riktigt bra grejer.

alpha-h-liquid-gold-02

INCI: Aqua, Alcohol Denat, Glycolic Acid (5%), Glycerin, Hydrolyzed Silk, Potassium Hydroxide, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Glycyrrhiza Glabra Extract (COSDNA)

  • Stjärningrediensen här är AHA, som betyder alpha hydroxy acid och är en pålitlig, stabil exfoliant. De vanligaste är glykol- eller mjölksyra, som står på INCI som glycolic acid respektive lactic acid, men det finns andra varianter också. AHA är bra på att ge lyster åt glåmig hy, jämna ut hyperpigmentering, ta bort döda hudceller från hudytan så att fräsch hud kan komma fram – och så är den fuktgivande också!
  • Lakritsrotextrakt är en antioxidant som jobbar utjämnande på hudtonen, den har även anti-inflammatoriska egenskaper.
  • Denaturerad akohol är inte min favoritingrediens – jag föredrar alkohol i ett glas framför ansiktet – och här fungerar den som en penetrerare för att hjälpa syran på traven.

alpha-h-liquid-gold-03

Liquid Gold är alltså en exfolierande toner som sveper bort döda hudceller, livar upp grå vinterhud och ger fin lyster. Den doftar inte särskilt gott, det gör sällan syror, men det kan jag med lätthet leva med. Rekommendationen är att använda varannan kväll, skvätt ut på en bomullsrondell och applicera direkt efter rengöring. När tonern har torkat följer jag upp med essence eller serum eller en återfuktande mask, någon väntetid är inte nödvändig. Mitt favoritsätt att använda Liquid Gold på är som intensivbehandling, då applicerar jag ingenting ovanpå och låter bara syran göra sitt jobb. (Shoutout till @johannamo1 på Instagram för tipset!) Jag var rädd för att torka ihop fullständigt, men det hade jag inte behövt – efter det initiala pirrandet som gick över nästan omedelbart kändes min hy fuktmättad, mjuk och len. Syror alltså, vilken grej!

alpha-h-liquid-gold-04

Pris: 100 ml/£33.50, Cult Beauty
Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s