Dr Sam’s Flawless Moisturiser

dr-sam-flawless-moisturiser-01

Trogna läsare vet att jag är ett massivt fan av Dr Sam Bunting och hennes Flawless Cleanser, så när kompisen Flawless Moisturiser lanserades var jag snabb med att lägga en beställning.

Sanningsdags: de första gångerna jag testade Flawless Moisturiser var jag inte alls särskilt begeistrad. Jag gillade konsistensen och den smarta pumpen, men det kändes som om min hud reagerade på framför allt den höga halten niacinamide med bla irritation i form av små röda, kliande utslag i pannan och tinningarna, så jag ställde krämen på hyllan och använde annat istället. För ett tag sedan bestämde jag mig för att ge Flawless Moisturiser en andra chans…och nu är vi här.

dr-sam-flawless-moisturiser-02

INCI: Aqua (Water/Eau), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cyclopentasiloxane, Niacinamide, Propanediol, Dimethicone, Glycerin, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Panthenol, Xylitylglucoside, Polysilicone-11, Stearic Acid, Anhydroxylitol, Phenoxyethanol, Carbomer, Allantoin, Sodium Hyaluronate, Xylitol, Sodium Hydroxymethylglycinate, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Citric Acid (COSDNA)

  • Niacinamide: vitamin B3 eller niacin, har förmågan att ljusa upp pigmentfläckar orsakade av acne eller solskador. Den är stabil i sin sammansättning och påverkas inte av ljus och fukt, och den oxiderar inte som t ex c-vitamin. Upplever man bekymmer med ojämn hudton, rynkor, utbrott, minskad elasticitet och försämrad barriärfunktion bör man absolut inkludera niacinamide i sin dagliga rutin. Värt att veta är även att niacinamide är som mest verksammast mellan 2% och 5%, allt utöver det är i princip meningslöst.
  • Sheasmör: plantolja urvunnet ur sheanöten, mycket vanligt förekommande som återfettare i hudkrämer. Rik på antioxidanter och fettsyrorna stearic acid samt linoleic acid.
  • Allantoin: verkar lugnande för stressad hud. Återvinns ur bl a kamomill eller framställs på syntetisk väg.
  • Hyaluronsyra: sockermolekyl som kan hålla upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten. Finns naturligt i kroppen och är en extremt vanligt fuktgivare i produkter.

dr-sam-flawless-moisturiser-03

Flawless Moisturiser har en gelkrämskonsistens som är både trevlig och lätt att stryka över huden och massera in, den känns lyxig trots avsaknad av parfym (en bra grej, don’t get me wrong) och min hy känns omedelbart fuktmättad. Ett enda tryck med den smarta pumpen räcker till hela ansiktet och halsen, här finns verkligen ingen anledning att slösa.

Det här är en fuktkräm som fungerar lika bra dagtid som till natten, den korvar sig inte under foundation och skyddar mot kalla vindar utan för den delen kännas flottig. Jag är glad att jag gav Flawless Moisturiser en andra chans!

dr-sam-flawless-moisturiser-04

Pris: 50 ml/£25 + frakt
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s