Medik8 – Blemish Control Pads

medik8-blemish-control-pads-01

Salicylsyra eller BHA är en typisk ingrediens som jag inte alltid behöver men gärna vill ha hemma när jag väl gör det – hej typiska mensfinnar! – och är syran dessutom paketerad som praktiska rondeller som är det ännu bättre. Jag älskar ju COSRX BHA-variant, men nu senast kände jag för att testa något nytt och då föll valet på Medik8 Blemish Control Pads.

Det här är alltså rondeller indränkta i vätska, tänkta att använda direkt efter rengöring. De passar de flesta hudtyper eftersom formuleringen är mild och kan användas dagligen om så önskas. Rondellerna är 60 till antalet och klipps med fördel itu för att dryga ut mängden.

medik8-blemish-control-pads-02

INCI: Aqua (Water), Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Glycerin, Phenoxyethanol, Allantoin, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Rosmarinus Offi cinalis (Rosemary) Leaf Oil, Limonene (COSDNA)

Huvudingrediensen är beta hydroxy acid, som också kallas för salicylsyra och kan listas bland ingredienserna som salicylic acid, willow bark extract eller salix nigra (de sistnämnda är derivat och har en snällare effekt). Den är fettlöslig, mildare än AHA och eftersom den har förmågan att tränga ned i porerna och rensa ut bakterier är den idealisk för hud som drabbas av pormaskar, finnar eller tilltäppta porer. I Blemish Control Pads har man även tillsatt antiinflammatoriska allantoin samt återfuktande glycerin.

medik8-blemish-control-pads-03

Rondellerna är förpackade i en stadig, ogenomskinlig plastburk och plockas enkelt upp med fingrarna. Jag gnor ordentligt över hela ansiktet med den grövre sidan, sedan vänder jag och upprepar processen med den släta sidan. Den efterföljande rodnaden beror helt på den manuella friktionen och den ökade blodcirkulationen, inte av själva vätskan, och lägger sig efter applicering av serum och fuktkräm. Jag upplever inget pirrande eller stickande i huden, vilket annars kan vara vanligt vid användande av syror, och eftersom formulan känns både mild och återfuktande skippar jag oftast toner efteråt.

Jag har inga problem med finnar så där kan jag inte svara på effektiviteten hos Blemish Control Pads, men jag märker däremot skillnad på hudens textur. Det känns slätare och det ser slätare ut, och områden där jag har förstorade porer – runt näsvingarna och mellan ögonbrynen – upplever jag som jämnare.

medik8-blemish-control-pads-04

Pris: 60 pads/389 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s