Charlotte Tilbury – Goddess Skin Clay Mask

ct-goddess-skin-clay-mask-01

Hörni – jag älskar Charlotte Tibury. Paletten Pillow Talk är min ideala vardagspalett, läppennorna Lip Cheat är fantastiska och läppstiften, framför allt matta Matte Revolution är out of this world. Vad kan jag säga mer än att jag är dyr smak? Nu senast var jag sugen på att testa den omtalade lermasken Goddess Skin Clay Mask, vilken ska vara ”en mirakulös pånyttfödelse för huden” samtidigt som den lovar att återfukta, plumpa upp och lyfta. Inga små ord direkt – lever den upp till hypen?

ct-goddess-skin-clay-mask-02

INCI: Aqua, Stearic Acid, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis (sweet almond) oil, Kaolin, Titanium Dioxide (CI 77891), Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Nicotiana Sylvestris Leaf Cell Culture, Rosa Canina Fruit Oil, Plumeria Rubra Flower Extract, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Chlorphenesin, Disodium EDTA, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Parfum (fragrance), Hexy Cinnamal, Benzyl Benzoate, Linalool, Hydroxycitronellal, Cinnamyl Alcohol, Eugenol, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499) (COSDNA)

Förutom kaolinlera, som är rik på mineraler och balanserar talgproduktionen, hittar vi sötmandelolja, nyponfröolja och två olika c-vitaminer som bidrar till att jämna ut hudtonen.

ct-goddess-skin-clay-mask-03

Har du £38 över är Goddess Skin Clay Mask en riktigt bra lermask. Den doftar underbart av rosor och torkar inte på huden som klassiska lermasker gör, vilket gör att den känns både behaglig och bekväm under verkningstiden. Efteråt känns huden silkesmjuk, visuellt slätare och jämnare i tonen, perfekt innan t ex makeup för en Askungeeffekt, och eftersom det räcker med ett tunt lager bedömer jag att tuben kommer att räcka ett bra tag.

Är det värt priset? Nja. Jo. Kanske. Man betalar trots allt extra för lyxfaktorn, och det känns verkligen gosigt under tiden…så ja. Jag väljer nog Goddess Skin Clay Mask framför andra lermasker, just tack vare den återfuktande effekten och den förfinade känslan på huden.

Pris: 75 ml/£38 (+ frakt), Cult Beauty
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s