Estée Lauder – Advanced Night Micro Cleansing Balm

estee-lauder-cleansing-balm-01

Trogna läsare av bloggen vet säkert att min favorit när det gäller avlägsnande av makeup, så kallad första rengöring, är Cliniques Take the Day Off Cleansing Balm. Jag testar andra varianter ibland men kommer alltid tillbaka till Clinique. Varför skulle jag inte göra det? Den är dryg, gör processen kort med smink och priset är bra. Meeeen…jag älskar som bekant också Estée Lauder och jag var sugen på att testa Advanced Night Micro Cleansing Balm – tack vare rabattcheckar från KICKS har jag nu gjort det.

estee-lauder-cleansing-balm-03

INCI: Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Silybum Marianum (Ladys Thistle) Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Algae Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile), Lavandula Angustifolia (Lavender), Methyldihydrojasmonate, Tocopherol, BHT, Linalool, Phenoxyethanol (COSDNA)

Here’s the tea: Advanced Night Micro Cleansing Balm är, ingrediensmässigt, identisk med Take the Day Off Cleansing Balm förutom att den förra innehåller olika växtextrakt. Inte så konstigt ändå med tanke på att Estée Lauder äger Clinique. 🤷🏼‍♀️ Konsistensen är densamma, något vaxig när man skrapar upp en klick ur burken men smälter fint på huden och sköljs av utan att lämna någon hinna.

estee-lauder-cleansing-balm-04.gif

Själva rengörandet är top notch, som förväntat. Jag tar en lagom klick – och vad lagom är måste man nästan avgöra själv – och masserar på torr hud tills min makeup smälter mellan fingrarna och känns redo att först emulsifiera med lite vatten och därefter torka av med en blöt, urvriden frottéhandduk. Huden känns ordentligt ren utan att strippas på fukt, lite rosig efter massagen och redo för nästa rengöring.

Trots att jag gillar Advanced Night Micro Cleansing Balm så mycket som jag gör kommer jag inte investera i en ny burk när den är slut, det är tyvärr ett för högt pris sett till den ringa mängden. Så tyvärr, I love you but I’ve chosen darkness Clinique.

Pris: 70 ml/440 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s