Wow You! – Hey Cu-tea!

wow-you-hey-cu-tea-01

Lermask är en sån produkt jag alltid vill ha hemma, antingen en lite mer hardcore och utrensande till sommaren när jag svettas och känner mig fetare i huden, eller en återfuktande variant som ändå jobbar på djupet. Hey Cu-tea! tillhör den senare gruppen och passar perfekt såhär på vårvintern då min hy fortfarande är lite fnasig efter kylan, förutom lera innehåller den nämligen antioxidanter från grönt te samt lugnande extrakt från gurka.

wow-you-hey-cu-tea-02

INCI: aqua, maris limus (dead sea mineral mud), emulsifying wax nf, helianthus annuus (sunflower) seed oil, vegetable glycerin, olea europaea (olive) oil, cocos nucifera (coconut) oil, butyrospermum parkii (shea butter), prunus armeniaca (apricot) kernel oil, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, stearic acid, zinc oxide, pyrus malus (apple) fruit extract, xanthan gum, allantoin, cucumis melo (melon) fruit extract, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, camellia sinensis leaf (green tea) extract, avena sativa meal (oat silk) extract, α-tocopherol (vitamin e), sodium hyaluronate (hyaluronic acid), citrus aurantium dulcis peel oil (orange essential oil), cananga odorata flower oil (ylang ylang essential oil), cedrus atlantica bark oil (cedarwood essential oil), benzyl alcohol*, benzyl benzoate*, benzyl salicylate*, coumarin*, eugenol*, farnesol*, geraniol*, isoeugenol*, limonene*, linalool*. *naturally in essential oils. (COSDNA)

Lera från Döda havet djuprengör försiktigt medan extrakt från äpple exfolierar milt tack vare dess naturliga fruktsyror, gurka har förmågan att minska porernas utseende samt balanserar också hudens sebumproduktion och sist men inte minst har vi superstjärnan hyaluronsyra som återfuktar och plumpar.

Masken innehåller ingen tillsatt parfym men doftar svagt av de essentiella oljorna som återfinns mot slutet av innehållsförteckningen.

wow-you-hey-cu-tea-03

Hey Cu-tea! är lermasken för dig med torrare hud. Tack vare de olika oljorna från solros, oliv, aprikos och kokos samt sheasmör torkar den aldrig på huden utan känns hela tiden mjuk. Mjuk blir också huden efter avsköljning, det känns nästan som om jag applicerat en fuktmask istället för en med lera, och ytan känns jämn och slät. Allt det på bara 10 minuter! Vad mer kan man önska?

Pris: 100 ml/£17 + frakt
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s