Ole Henriksen – Instant Transformation Lemon Facial Peel

ole-henriksen-instant-transformation-01

Vem gillar inte en härligt exfolierande mask ett par gånger i veckan? En sån där som verkligen löser upp döda hudceller och sveper bort dem från ytan samtidigt som huden blir babymjuk. Jag testar för närvarande ett antal produkter från Ole Henriksen och Instant Transformation Lemon Facial Peel är först ut att recenseras.

Oles egen erfarenhet av syrepeeling under sin kamp mot stressad hud inspirerade honom till att ta fram en hemmaversion med lugnande ingredienser som motverkar dess starka effekter – för att exfoliera, behandla och lugna på samma gång – och ge synligt resultat. Med kvalitativa AHA-syror, inklusive glykol- och mjölksyra samt citronextrakt, lyfter denna kraftfulla peeling bort och lyfter döda hudceller. Med lugnande alger lugnar den också huden. Redan efter första användningen kan du se en jämnare och mjukare hudton och yta.

INCI: Water/Aqua/Eau, Glycolic Acid, Lactic Acid, Glycerin, Potassium Hydroxide, Xanthan Gum, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Fruit Extract, Oleth-20, Phenoxyethanol, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Caprylyl Glycol, Parfum/Fragrance, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Hexylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Potassium Sorbate, Citric Acid, Biosaccharide Gum-1, Tocopheryl Acetate, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Extract, Citral, Limonene (COSDNA)

Huvudingrediensen efter vatten är AHA,  alpha hydroxy acid, en pålitlig, stabil exfoliant. De vanligaste är glykol- eller mjölksyra, som står på INCI som glycolic acid respektive lactic acid, men det finns andra varianter också. AHA är bra på att ge lyster åt glåmig hy, jämna ut hyperpigmentering, ta bort döda hudceller från hudytan så att fräsch hud kan komma fram – och så är den fuktgivande också! Här har man även haft den goda smaken att peta i lite lakritsrotextrakt, som är känd för sina utjämnande egenskaper.

ole-henriksen-instant-transformation-02

Masken appliceras bäst med den medföljande penseln, då går det åt så liten mängd som möjligt och det förenklar också fördelandet på huden. Konsistensen är en tunn gelé som efter en stund torkar till lite, dock utan att strama eller kännas obehaglig. Det känns en del vid applicering, det ska villigt erkännas: ni som är vana vid syror känner igen känslan, det sticker och pirrar, men lägger sig ganska snabbt. Lätt värt att stå ut med med tanke på resultatet! Omedelbart efter avsköljning är min hy en smula rosig, något som dämpas så fort jag applicerar mina övriga produkter, synbart slätare och allmänt fräsch.

Ibland följer jag upp med en fuktmask för att verkligen maximera upptaget, ibland kör jag bara på serum och fuktkräm. Oavsett vilket så funkar det. Det svenska priset på 700 kr är saftigt och skulle med fördel kunna justeras för att matcha det amerikanska på $48, jag har svårt att se att jag skulle betala fullpris för masken – det här är en produkt man spenderar diverse rabatt- och bonuscheckar på. Så mitt sedvanliga svar på frågan ”är det värt det?” blir ja – men…

ole-henriksen-instant-transformation-03

Pris: 50 ml/700 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s