Medik8 – Liquid Peptides

medik8-liquid-peptides-01

Medik8 lyckas väldigt ofta med att kombinera spännande teknologi (drönare?!) med beprövade ingredienser (retinol, BHA, vitamin C) – och dessutom med gott resultat. Liquid Peptides är inget undantag! Det här är ett serum med en 30% peptidblandning – återkommer till varför det är bra – som lovar en mer spänstig och fuktmättad hy med lyster för alla hudtyper.

medik8-liquid-peptides-02

INCI: Aqua (Water), Glycerin, Butylene Glycol, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-1, Copper Heptapeptide-14 Pantothenate, Heptapeptide-15 Palmitate, Arginine/Lysine Polypeptide, Palmitoyl Tripeptide-38, Carnosine, Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tripeptide-5, Tetrapeptide-21, Sodium Hyaluronate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Lactic Acid/Glycolic Acid Copolymer, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Dunaliella Salina (Green Algae) Extract, Polysorbate 20, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Pantolactone, Phenylpropanol, Polyvinyl Alcohol, Carbomer, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Phenoxyethanol, Xanthan Gum (COSDNA)

  • Peptider, som enkelt förklarat är proteinfragment uppbyggda av aminosyror, och vilka fungerar som hudens byggstenar. Utan peptider riskerar huden att tappa sin fasthet, förändras i textur, bli rynkig samt minska i fyllighet. Här får man hela 10 stycken!
  • Hyaluronsyra, den lilla sockermolekylen som återfinns naturligt i kroppen och kan binda upp till tusen gånger sin egen vikt i vatten. Alla och hens moster älskar hyaluronsyra, så även jag.
  • AHA, eller alpha hydroxy acid, en pålitlig, stabil exfoliant. De vanligaste är glykol- eller mjölksyra, som står på INCI som glycolic acid respektive lactic acid, men det finns andra varianter också. AHA är bra på att ge lyster åt glåmig hy, jämna ut hyperpigmentering, ta bort döda hudceller från hudytan så att fräsch hud kan komma fram – och så är den fuktgivande också.

medik8-liquid-peptides-03

Det här med drönarteknologin då? Jo, så här är det: den kopparbaserade peptiden är omsluten av ett polymerskal med specifika ”externa ligander” (typ molekyler som binder till andra molekyler) som guidar skalet till fibroblastcellerna, där kollagen produceras. Hela kapseln riktas alltså som en drönare till en specifik målcell och när den väl har hakat fast tränger den in sig i fibroblasten, där skalet bryts ned naturligt och kopparpeptiden portioneras ut i lite lagom takt.

confused

Härligt ändå med vetenskap! Ledsen om ni trodde att det flög omkring en drönare i luften och sprutade peptider på en, det var lite mer high tech än så.

Själva serumet är som en oljig gelé utan att kännas fet, det finns ett glid som gör det enkelt att stryka över huden och absorptionen är snudd på blixtsnabb. Jag tycker att det räcker med max en halv pipett, men det där känner man bäst själv. Direkt efter rengöring och toner klappar jag in de dyrbara dropparna och blir omedelbart belönad med lyster, spänst och smidighet, eventuell rosighet dämpas och huden känns allmänt bra. Jag har valt att enbart använda Liquid Peptides på morgonen eftersom jag har ett annat serum till natten, och det lirar väl med den fuktkräm jag applicerar ovanpå. Inget som rullar här inte!

medik8-liquid-peptides-04

Pris: 30 ml/699 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s